PvdD wil af van het mens-centrale denken


Neem ook dieren mee in veilig­heidsplan!

11 oktober 2018

Voor de raadsvergadering van woensdag 10 oktober hadden we twee moties klaarliggen. Een daarvan (over de inrichting van groen in de Zuidlanden) hebben we ingetrokken na de toelichting van de wethouder. De andere motie ging over hoe te handelen bij rampen en crises. In het betreffende document wordt breeduit gesproken over de belangen van mensen, maar dieren komen er niet aan te pas. En dat terwijl er bij rampen juist ook zoveel dieren omkomen!

Zoals Caroline de Groot gisteravond in de raad zei: ‘Ik moest meteen denken aan de (3,4 miljoen!) landbouwdieren die recent in Amerika ten gevolgd van de orkaan Florence zijn verdronken. (Ter info: 37 menselijke slachtoffers.) Nog recenter is de ellende door de aardbeving en tsunami op Sulawesi, waar op dit moment de hulp aan menselijke overlevenden in gang gezet is. Over de dieren die slachtoffer zijn geworden hoor je meestal niets…’

Een mooie kans om het document aan te passen en af te stappen van het beperkte mens-centrale denken, zou je zeggen, toch? Maar helaas, de motie is niet aangenomen.

Benieuwd wat Caroline allemaal gezegd heeft over dit onderwerp? Lees het hier! De moties zelf kun je hier en hier lezen. De toelichting op de ingetrokken motie over de groenstructuur van de Zuidlanden is hier te lezen.